Ez egy nagyon almás desszert, ami ráadásul szuper egészséges is, ahhoz képest, hogy desszertről van szó!
Pikk-pakk összerakható!
Meghámozok 8 kicsi-közepes méretű almát, negyedelem őket, kivágom a magházukat.
250 gramm ricottát (vagy krémes túrót) simára keverek 1 dl rizstejjel, 5 dkg nyírfacukorral, 1 tojással, 5 dkg kukoricakeményítővel, pár csepp citromolajjal (helyettesíthető citromaromával, vagy reszelt citromhéjjal).
Vékony cikkekre vágom az almát és a masszába keverem. Lehet gyalulni is. Egy 24-26 centiméter átmérőjű tortaformát vékonyan kikenek olívaolajjal, majd kiszórom nyírfacukorral. Beleegyengetem az almával kevert masszát, elsimítom a tetejét. Megszórom őrölt fahéjjal. lehet rá szórni vaníliás nyírfacukrot is és már mehet is a sütőbe!
Előmelegített sütőben 160 fokon 50 percig sütöm.
Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen, 12 órát hűteni kell. De megéri várni!
Bevásárlólista
6-8 szem alma (mérettől függően)
250 gramm ricotta (vagy krémes túró)
1 dl rizstej (nálam dolce Alpro volt)
5 dkg nyírfacukor
1 tojás
5 dkg kukoricakeményítő
pár csepp citromolaj (vagy citromaroma, vagy reszelt citromhéj)
őrölt fahéj
160 fokon 50 perc.
hidegen az igazi, ha pihen egy éjszakát.
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!